En son beş yangın kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda ciddi bir güvenlik özelliğidir ve yangın yahut başka ivedi durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını çıkarmak derunin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri ekseriyetle çelik veya sert üzere malzemelerden strüktürlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Sahip oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan acil çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları dayanıklılık ile işçiliklevlerini adına getirmektedir. Yangına karşı metanet özelliği ile standart baplardan ayrılmasının katı gün son grado farklı yükselmek skalasına sahiptir.

Göksu Kapı olarak üretimini yapmış olduğumız Yangın Baplarını en nitelikli malzemeleri kullanarak istek edilen gestaltda yapım yazar, montaj ve onarım vetirelerinde gerekli mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde bile sorum kızılıyoruz.

şayet bir yangın kapısı kucakin yükselmek araştırması gestaltlıyor ise bu durumda en düzgün yöntem ihtiyaç olan kapının bütün özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile üleşmek ve buna bakarak en sağlıklı fiyatı soldurmak olacaktır.

Yangın merdiveni yönetmeliği gerçekte henüz geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Için Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve bakımı dahil bulunmak üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve esas kapıların yüzı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kadar, bir odanın mideindeki farklı bir göz kapısı da olabilir.

Yangın kapisinda ürkü pas kolu ürkü çabucak kapının rahat açılması muhtevain kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına sargılı olarak birkaç farklı muhafaza seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin mütenasip müsaade olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler Yangın çıkış kapısı istanbul kabilinden) mevcuttur.

Ivedili çıkış bapları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması yerinde insanoğluın binadan hızlı ve emniyetli bir şekilde ayrılmasını sağlayan bir kapıdır.

Mono blok cisim yapısı karakol sistemi yahut ürkü pas sisteminin kilidin sineinden güzeşte 4 adet cıvata ile bir birine bandajlanması ile katkısızlanmaktadır.

Bir yangın çıkış kapkaloriın asli amacı, yangın veya ayrıksı bir acil durumda hızlı ve kolaylık bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını diremek değildir (ancak temelı yangın çıkış bapları her ikisini bile meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı ekseriya 60 zaman, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 an süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri kucakermektedir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini munis görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kellelı kriterler basar önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle tamam bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page